fbpx

Bonusmor og sommerferie

Glæder du dig til ferien?

Eller tænker du: Jeg magter ikke flere fælles ferier. Det kan være hårdt at erkende, at man ikke kan rumme ferie i den sammenbragte på fuld tid, men det kan være endnu mere hårdt - og også meget forbudt - at sige det højt.

I ferien skal alt være perfekt! Og der er mange hensyn og mange behov, der skal tilgodeses, når man lever i en sammenbragt familie med dine, mine og måske også fælles børn.

Det kan være hårdt at være sammen i en sammenbragt familie, både i hverdagen og i ferien, hvor vi jo har fået opbygget et billede af, at alt bare skal være helt perfekt. Men i en sammenbragt familie kan der være en masse svære følelser til stede, som der ikke er i en almindelig kernefamilie. F.eks. de forbudte – at man kan være jaloux på den andens børn, eller man kan synes, at en far forkæler og fokuserer på sit eget barn fremfor de fælles børn osv.

Så hvad er det gode råd, når man er en stor bonusfamilie og gerne vil holde ferien sammen?

Jeg tror, det vigtigste er, at man, inden man tager på ferien, forventningsafstemmer. I en ferie skal der være plads til alle. En ferie skal kunne rumme alles behov, både voksne og børn. Og i stedet for at bygge et stramt program op, så tag en dag ad gangen og vær bevidst om, at en vellykket ferie ikke nødvendig er sådan en, hvor man skal nå en hel masse.

Er man ikke forberedt på det, vil man kunne stå tilbage med følelsen af, at den familiestemning, man havde håbet på og regnet med, ikke er så meget til stede.

Rigtig dejlig ferie!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *